Ihmiset eivät elä luonnosta irrallisessa kulttuurissa, vaan ovat jatkuvasti kanssakäymisessä monien muiden elollisten olentojen kanssa. Eläinten, kasvien ja ihmisten välisiä suhteita voi tarkastella erilaisista näkökulmista ja monenlaisia lähteitä käyttäen. Luonnontieteilijöiden lisäksi myös humanistit ovat kiinnostuneita eläimistä ja kasveista sekä ihmisten suhteesta niihin. 

Kurssin luennot kertovatkin historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen tavoista lähestyä elollista luontoa tutkimuskohteena. Kurssi perehdyttää opiskelijan humanistisen kasvi- ja eläintutkimuksen tämänhetkisiin suuntauksiin ja sen tavoitteena on antaa opiskelijalle selkeä käsitys siitä, millä eri tavoin humanisti voi tutkia elollista luontoa. Opiskelija oppii myös ymmärtämään ihmisen ja luonnon sekä ihmisten ja muiden elollisten olentojen vuorovaikutussuhteita. 

Kurssi on tarkoitettu kaikille Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita eläinten ja kasvien kulttuurisista merkityksistä sekä ihmisen ja elollisen luonnon suhteesta.