Syöminen ei ole vain terveyskysymys, eivätkä eläimet liity vain luonnontieteisiin, vaan syöminen ja eläinsuhteet ovat yksi olennainen tutkimuskohde myös kriittiselle ja valtasuhteita reflektoivalle humanistiselle tutkimukselle.

Kurssi on tarkoitettu kaikille Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, kuinka syömistä ja ihmisten ja muiden eläinten suhteita voidaan lähestyä kulttuurisina, yhteiskunnallisina ja eettisinä kysymyksinä.

Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijalle tietoa siitä, millaisia kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja eettisiä kysymyksiä liittyy syömiseen sekä ihmisten ja ei-inhimillisten eläinten välisiin suhteisiin. Tämän lisäksi kurssi perehdyttää opiskelijan ei-inhimillisiin eläimiin ja syömiseen liittyvään humanistiseen tutkimukseen ja sen keskeisimpiin suuntauksiin. Kurssin luennoilla selvitetään, kuinka jokapäiväinen asia kuten syöminen ja siihen liittyvät valinnat ovat sukupuolittuneita ja tunnesidonnaisia asioita, joihin liittyy kulttuurista merkityksenantoa, yhteiskunnallisia eron tekemisen tapoja, aktivismia ja globaaliin eriarvoisuuteen liittyviä kysymyksiä.