Yleisiä ohjeita

1. Moodle

Moodle on verkko-oppimisympäristö, joka sisältää eri yliopiston kurssien ja opintokokonaisuuksien käyttöön tarkoitettuja kurssialueita. Jokaisesta kurssialueesta vastaa ko. kurssin opettaja tai opettajat. Kurssialueilta löytyy yleensä ohjeet ko. kurssin suorittamiseen, kurssin oppimateriaaleja, kurssin uutiset/tiedotteet sekä mahdollisesti erilaisia keskustelualueita ja kurssin suorittamiseen liittyviä tehtäviä.

Moodlen käyttöön tarvitset tietokoneen internet-yhteydellä ja www-selaimen. Moodle toimii mainiosti esimerkiksi Google Chrome, Microsoft EdgeMozilla Firefox tai Safari (Mac)-selaimilla ja Moodle-tuki suositteleekin käyttämään joko Chromea tai Edgeä (chromium pohjaiset selaimet), koska ongelmatilanteissa osaamme parhaiten neuvoa juuri noiden selaimien käyttäjiä. Älä käytä Moodlea Internet Explorerilla (käyttötuki on päättynyt).

Jokaisella Moodlen käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Turun yliopiston opiskelijat, Avoimen yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Moodleen Turun yliopiston tunnuksillaan (utu-tunnus).

Muistathan kirjautua vähintään kerran vuodessa niin kauan kuin haluat tietojesi säilyvän Moodlessa. Poistamme automaattisesti ne tunnukset, jotka ovat tätä kauemmin käyttämättömänä.

Yliopiston Moodle-tuki

Jos et löydä vastausta ongelmaasi tältä sivulta, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@utu.fi. Kerrothan ongelmastasi mahdollisimman yksityiskohtaisesti esim. kurssialueen nimi, linkki kurssialueelle ja mahdolliset virheilmoitukset. 

Muita Moodle-ohjeita

TY:n Opettajan opas

Englanniksi ohjeita Moodlesta