10. Keskusteluviestit ja yksityinen chat Moodlessa

Moodlessa opiskelijana sinulla on rajoitetut oikeudet käyttäjätietoihin. Yleensä keskustelualue on se, jota käytetään opiskelijoiden väliseen keskusteluun tai opettajan kysymykseen vastaamiseen, niin että kaikki ryhmän tai koko kurssin opiskelijat sen näkevät.

Keskustelualueelta löytyy mahdollinen opiskelijan nimi (poikkeuksena anonyymi keskustelualue), kuka on viestin kirjoittanut. Klikkaamalla tällaisen henkilön nimen linkkiin, pääset näkemän hänestä julkiset tiedot. 

Nimen rivillä on "Lisää kontakteihin", joka lähettää kontaktipyynnön henkilölle. Kun hän on hyväksynyt sinun kontaktikutsun, sen jälkeen Moodlen viestitoiminnon (käyttäjävalikon oikealla puolella puhekupla) kontakteihin tulee henkilön yhteystiedot. Ilman kontaktikutsun hyväksyntää et voi lähettää yksityisiä viestejä Moodlessa.

Sähköpostilla voit lähettää viestin omasta sähköpostistasi henkilön näkyvään sähköpostiosoitteeseen, mikäli hän ei ole estänyt sen näkymistä kaikille kurssin osallistujille. Katso omien käyttäjätietojen muuttaminen.