11. Kurssialueelle liittyminen

Useimmat kurssialueet vaativat niille liittymiseen/pääsyyn ns. kurssiavaimen, jonka saat kurssin opettajalta. Kurssiavainta et tarvitse kuin ensimmäisellä kerralla kurssialueelle liittyessäsi. Yleensä kurssiavain annetaan ensimmäisellä luennolla tai saat sen sähköpostitse kurssin vastuuhenkilöiltä. Avoimen yliopiston opiskelijoille kurssiavain ilmoitetaan infokirjeessä ennen opintojen alkua.

Jos olet saanut opettajalta suoran linkin kurssillesi (sähköpostiisi tms.), niin ensimmäistä kertaa sitä klikkaamalla päädyt sivulle, jossa sinua pyydetään liittymään kurssille. Syötä kurssiavain sille varattuun kenttään.

Liitä minut kurssille kurssiavaimella

Osalle kursseista pääsee liittymään ilman kurssiavainta (kuva alla):

Lisää minut kurssille ilman kurssiavainta

Voit myös etsiä oikean kurssialueen Moodlen etusivun kurssikategorioiden kautta valitsemalla tiedekunnan tms. opintoja järjestävän yksikön ja sitten mahdollisen laitoksen ja oppiaineen jossa kurssi järjestetään. Kun olet löytänyt kurssikategorian, josta oikea kurssialue löytyy, niin klikkaamalla kurssialueen nimeä pääset liittymään kurssille. Avoimen yliopiston opintojaksot ja opintokokonaisuudet on koottuna kurssikategorian Avoin yliopisto alle. Valitse ensin Avoin yliopisto ja sitten opintojesi oppiaine ja lopuksi se Opintokokonaisuus tai Opintojakso, jonka opiskelun aloitat.

Voit myös etsiä oikeaa kurssialuetta Moodlen etusivun Etsi kursseja kenttään kurssin nimen, nimen osan tai OPSU-koodin.

Jatkossa kun kirjaudut Moodleen, voit mennä omalle kurssialueellesi suoraan Moodlen etusivulta. Löydät kurssin etusivun vasemmasta reunasta  Navigointi-lohkosta Omat kurssini –kohdasta.