Yleisiä ohjeita

6 Moodlen käyttökielen valinta

  • Kun menet Moodlen etusivulle, niin Moodle tarkistaa selaimesi asetuksista kielen jolla Moodlen etusivu sinulle näytetään. Esim. jos selaimessa on asetettu ensisijaiseksi kieleksi englanti, niin Moodlen etusivu näkyy englanniksi.
  • Voit Moodlen  yläpalkista vaihtaa Moodlen kielen kyseiselle Moodlen käyttökerralle.
  • Kun kirjaudut Moodleen, niin Moodle tarkistaa käyttäjätiedoistasi millä kielellä haluat käyttää Moodlea (=Haluttu kieli -asetus). Jos Haluttu kieli on Suomi niin Moodle näkyy suomenkielisenä. Pääset muuttamaan haluttua kieltä kun klikkaat ensin omaa nimeäsi oikeasta yläkulmasta, valitset sitten Asetukset ja avautuvalta sivulta valitset Haluttu kieli Käyttäjätiedot-otsikon alta.
  • Opettaja voi kurssin asetuksista pakottaa kurssin kielen, jolloin ko. kurssi näkyy sinulle pakotetulla kielellä riippumatta henkilökohtaisista kielivalinnoistasi. Esimerkiksi jos opettajan on valinnut kurssin asetuksissa pakotetuksi kieleksi englannin, niin vaikka olisit opiskelijana omista tiedoistasi tai Moodlen etusivulta vaihtanut halutuksi kieleksi suomen, niin kurssi näkyy englanniksi.