YLHI0416 Kandidaattiseminaari ja tutkielma, 10 op

Osaamistavoitteet: Kandidaattiseminaarin suoritettuaan opiskelija osaa ohjatusti suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen tutkielman. Hän pystyy etsimään ja analysoimaan suppeita lähdeaineistoja, rajaamaan tutkimusaihetta, muodostamaan kysymyksenasettelun sekä suhteuttamaan tutkimusongelmansa oleellisiin konteksteihin ja tutkimuskirjallisuuteen. Hän osaa perustella ja dokumentoida väitteensä sekä keskustella omasta ja toisten opiskelijoiden tutkielmista.

Sisältö: Kurssilla käsitellään tutkimustyön perusteita lähdeaineiston etsimisestä, kysymyksenasettelun muodostamisesta ja kirjoitusprosessista aina viitejärjestelmän tekniseen toteutukseen ja tutkijan eettiseen vastuuseen saakka. Näihin aiheisiin liittyvät harjoitustyöt ja keskustelut palvelevat kandidaatintutkielman tekemistä. Tutkielmassaan (15–20 sivua) opiskelija esittää rajatun tutkimusongelman ja käsittelee sitä käyttäen sekä alkuperäisaineistoa että tutkimuskirjallisuutta. Työ käsitellään seminaarissa opponointikäytännön mukaisesti, minkä jälkeen se viimeistellään. Kandidaattiseminaari on tarkoitettu ensisijaisesti pääaineopiskelijoille. Se on pakollinen myös niille sivuaineopiskelijoille, jotka aikovat suorittaa yleisen historian syventävät opinnot. Kypsyyskoe ei koske sivuaineopiskelijoita.

Suoritustavat: Tutkielma / opinnäytetyö Osallistuminen opetukseen

Lisätiedot: Sivuaineopiskelijat osallistuvat kandidaattiseminaariin, jos he aikovat suorittaa yleisen historian syventävät opinnot, muussa tapauksessa vain, jos ryhmissä on tilaa. Kandidaattiseminaarin suorittaminen edellyttää, että opiskelija on suorittanut edeltävinä opintoina osakokonaisuuden A2 Historian aineistot ja esitykset.

Esitietovaatimukset: Opintojakso Historian aineistot ja esitykset

Arviointiasteikko: 0-5

Arviointikriteerit: Arviointi suoritetaan, kun kypsyyskoe on hyväksytty.

Kielet: suomi

Oppiaine: Yleinen historia