Osaamistavoitteet

Opiskelija kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja kirjoittamaan tieteellistä tutkimusta sekä hallitsee omaan pro gradu -tutkielmaansa liittyvän kirjallisuuden, teoriat ja menetelmät. Lisäksi hän on harjaantunut tieteelliseen keskusteluun. Opiskelija saa harjoitusta seminaarityöskentelystä, johon kuuluu mm. pari- ja ryhmätyötaidot, vastuunkanto, ajankäytön suunnittelu ja hallinta, tieteellisen tutkimuksen ja -tekstin tuottaminen, musiikin tutkimuksen substanssiosaamisen osoittaminen, uuden tiedon tuottaminen, epävarmuuden sietokyky tutkimusprosessissa, palautteen antaminen ja vastaanotto, kritiikin vastaanotto ja soveltaminen, pitkäaikaisen projektin suunnittelu ja hallinta, kriittisen ajattelun taidot, suulliset työskentelytaidot ja ammatillinen kommunikaatio. Opiskelija osaa kirjoittaa tutkimussuunnitelman.

Esitietovaatimukset

Aineopintokokonaisuus pääosin suoritettu ja kandidaatintutkielma vähintään viimeistelyvaiheessa, syventäviä opintoja ainakin aloitettu

Sisältö

Tutkimustaitojen kehittäminen (tiedonhaku, lähdekritiikki, tutkimustehtävän asettaminen ja rajaaminen), suullisen ja kirjallisen akateemisen viestinnän harjoittelu, tutkimussuunnitelman laatiminen. Seminaarissa, suunnitellaan omaa tutkielmaa ja harjoitellaan palautteen antamista ja vastaanottamista.

Suoritustavat

Harjoitustyöt, tutkimussuunnitelman kirjoittaminen ja opponointi, pro gradu -tutkielman kirjoittaminen ja sen osien esittely seminaarissa, muiden osallistujien tekstien lukeminen ja opponointi, seminaarityöskentelyyn osallistuminen ja pro gradun valmistaminen.