Tavoitteet

Luento-opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää eläinten rakenteen ja toiminnan perusperiaatteet solutasolta elinjärjestelmiin ja niiden yhteistoimintaan saakka sekä vertailla eri eläinten toiminnallisia mekanismeja toisiinsa käyttäen alan peruskäsitteitä. Opintojakson tavoitteena on myös harjaannuttaa opiskelijaa esseetyyppisen tenttivastauksen laadintaan ja englanninkielisen kirjallisuuden käyttöön tiedonhankinnassa.

Harjoitustyöt suoritettuaan opiskelija tuntee laboratoriotutkimuksen perustyöskentelytavat ja -menetelmät sekä biologisen tutkimustyön eri vaiheet ja pystyy tunnistamaan ja nimeämään eläinten anatomisia ja histologisia perusrakenteita annetuista makroskooppisista ja histologisista eläimistä / näytteistä ja kykenee soveltamaan tietoaan eläinten toiminnoista havaitsemiinsa rakenteisiin.

Saavutettuaan perusvalmiudet kokeellisesta biologiasta, opiskelija osaa tehdä havaintoja biologisesta materiaalista ja pystyy selittämään havaintojaan biologisen teoriatiedon avulla.