Tavoitteet

Opiskelijat tunnistavat teollisuuden yleisimmät valmistusprosessit, tuotantojärjestelmät, ja niiden suunnittelussa ja ohjauksessa käytettävät työkalut ja ohjausparametrit, sekä soveltamaan oppimaansa teollisuudessa esimerkiksi optimoimalla tuotantokustannuksia ja tuotantonopeutta. Opiskelijat oppivat tunnistamaan tuotteen mahdolliset valmistusmenetelmät tuotegeometrian ja valmistusmateriaalin perusteellä. Kurssilla opitaan eri valmistusprosessien tuotantoparametrit, kustannustekijät ja laaduntuottokyvyt. Opiskelijat tunnistavat tuotantotekniikassa käytettävän ammattisanaston ja tietävät niiden merkityksen.

Yleiset tavoitteet
Opiskelijat tunnistavat eri valmistusprosessit tuotantolaitteiden geometrian perusteella.
Opiskelijat tunnistavat eri tuotteiden valmistukseen käytetyt tuotantomenetelmät kappaleen geometrian ja materiaalin perusteella.
Opiskelijat hahmottavat tuotantoprosessit osana koko yrityksen toimintaa. Opiskelijat osaavat kertoa miten yksittäinen valmistusprosessi on riippuvainen muista prosesseista.

Ammatilliset tavoitteet
Opiskelijat osaavat valita tuotteelle sopivat valmistusprosessit tuotteen geometrian, materiaalin ja sarjasuuruuden perusteella.
Opiskelijat tunnistavat tuotantoprosessien tärkeimmät tuotantoparametrit, kustannustekijät ja laaduntuottokyvyn.
Opiskelijat osaavat optimoida tuotantoprosessien kustannuksia, tuotantonopeutta ja laatua muuttamalla tuotantoparametrejä.

Jatkuvan oppimisen tavoitteet
Opiskelijat tunnistavat tuotantotekniikan ammattisanaston ja tuntevat niiden merkitykset.
Opiskelijat osaavat kommunikoida tuotantoalan ammattilaisten kanssa käyttäen ammattisanastoa
Opiskelijat osaavat etsiä tietoa uusista tuotantomenetelmistä.