Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija sopimusoikeudellisiin kysymyksiin erityisesti yritystoiminnan näkökulmasta. Tarkoituksena on, että kurssilla saadaan haltuun sopimusjuridiikan peruskäsitteet ja -sisältö sekä ymmärretään sopimusehtojen ja lainsäädännön keskinäinen yhteys.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee sopimusprosessiin liittyvän keskeisen normiston. Tärkeä tavoite on oppia tiedostamaan sopijapuolten vastuut. Näin sisäistetään sopimusoikeuden olennainen arvo yritysten liikesuhteissa sekä ennen kaikkea sopimuksen merkitys yritystoiminnan riskien hallinnassa.

Kurssilla pyritään luomaan valmius tunnistaa sopimuksiin yleisesti sekä irtaimen kauppaan erityisesti liittyviä ongelmia. Tällöin niitä voi torjua ennalta käytännön liike-elämässä ja potentiaalisten ongelmien ilmaantuessa on paremmat mahdollisuudet selviytyä niistä. Tavoitteena on siis luoda edellytykset soveltaa opittua sopimusoikeudellisten häiriöiden ehkäisemiseen ja ratkaisemiseen, mikä on oleellista käytännön työelämässä. Lisäksi opiskelija osaa ottaa huomioon sopimuksiin liittyvän eettisyyden ja vastuullisuuden, muun muassa tiedonanto- ja lojaliteettivelvollisuuden kannalta.