Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä
- kuvata erilaisten bioprosessien erityispiirteitä
- selittää bioprosessien suunnittelussa tarvittavia kokonaisuuksia
- selittää säätötekniikan perusteet ja sen yhteyden fermentointiprosesseihin
- laskea aine- ja energiataseita
- käyttää matemaattisia työkaluja fermentointi- ja jälkikäsittelyprosessien suunnitteluun
- käyttää bioprosessien suunnittelussa hyödyksi ainetasetta, kinetiikkaa, aineensiirtoteoriaa, optimointia ja kasvusimulaatioita
- laskea prosessien skaalaukseen tarvittavia laskuja
- suunnitella maksimaalisen proteiinisaannon tuottavan fermentointiprosessin

Yleiset työelämätaidot
- laskentaohjelmien käyttö