Tavoitteet

Opiskelija perehtyy globaaleihin kristillisiin ilmiöihin, perinteisiin, organisaatioihin tämän päivän maailmassa teologisista ja antropologisista näkökulmista. Opiskelija ymmärtää teologisten ja uskontoantropologisten lähestymistapojen ominaispiirteet ja osaa soveltaa näitä lähestymistapoja erilaisten aineistojen analyysissa. Hän tuntee keskeiset globaalit teologiset nykysuuntaukset sekä ymmärtää ja osaa analysoida eletyn kristinuskon moninaisuutta suhteessa oppiin. Opiskelija tuntee kristinuskon nykyiset megatrendit sekä osaa selittää ja analysoida kristillisen kentän muutoksia ja kristinuskon kytköksiä yhteiskuntaan. Opiskelija tuntee kristinuskon antropologisen tutkimuksen teoreettiset lähtökohdat ja perehtyy kristinuskon antropologian alan keskeisiin teoreettisiin keskusteluihin.

Kristinuskon kehittymisen ja sen erilaisten muotojen ilmenemisen ymmärtäminen historiallisessa, poliittisessa, kulttuurisessa ympäristössään luo edellytyksiä sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden edistämiselle globalisoituneessa ja moniarvoisessa yhteiskunnassa.

Työelämävalmiudet
Kurssin tehtävät kehittävät työelämässä tarvittavia taitoja analysoida ja tiivistää olennaista tietoa oheismateriaaleista, suunnitella ja organisoida pitkäjänteistä työskentelyä niin yksin kuin ryhmässäkin sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.