Tavoitteet

Opintojakson käytyään opiskelija hallitsee logopedian alan perusteita seuraavin tavoittein:
- Opiskelija osaa kuvata puheterapeutin rooliin kuuluvat perustehtävät ja mahdollisuudet toimia logopedian asiantuntijatehtävissä.
- Opiskelija tunnistaa valmistuvan puheterapeutin moninaiset osaamistavoitteet.
- Opiskelija osaa kuvata logopedian tieteenalan sisällön, yhteydet kliiniseen työhön sekä lähitieteenaloihin.
- Opiskelija osaa käyttää logopedian alan peruskäsitteistöä.
- Opiskelija osaa kuvata logopedian kannalta keskeisiä häiriöitä, niiden perusluokitteluja, arvioinnin ja kuntoutuksen perusperiaatteita sekä suuntauksia, jotka ohjaavat kliinistä työtä ja tutkimusta.
- Opiskelija pystyy toimimaan pienryhmässä ja hyödyntämään pienryhmätyöskentelyä oppimisessaan sekä ilmaisemaan itseään ja oppimaansa sekä suullisesti että kirjallisesti.


Yllä olevat kurssin osaamistavoitteet liittyvät erityisesti Valmistuvan puheterapeutin osaamistavoitteiden ydinosaamisalueista seuraavaan: 1. Tiedollinen perusta, tietojenkäsittely ja kriittinen ajattelu; 4. Vuorovaikutus- ja viestintätaidot. [Valmistuvan puheterapeutin osaamistavoitteet](https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2022-01/LTDK_logopedia_valmistuvan_puheterapeutin_osaamistavoitteet_fi.pdf). Lisäksi: Opiskelija hahmottaa logopedian ja puheterapian mahdollisuudet tasa-arvoisemman yhteiskunnan luomisessa (kestävä kehitys).
  • Opettaja: Kati Renvall