Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- pystyy soveltamaan kromatografisia menetelmiä valittujen elintarvikkeiden analysoimiseen
- ymmärtää prosessoinnin (esim. fermentointi) aikana tapahtuvia muutoksia elintarvikkeen koostumuksessa
- ymmärtää eri yhdisteiden vaikutuksen elintarvikkeen koostumukseen sekä terveysominaisuuksiin
- pystyy selittämään elintarvikeanalytiikan merkitystä elintarvikkeiden turvallisuudelle, autenttisuudelle ja kehitykselle
- hallitsee edustavan näytteenoton
- osaa soveltaa biotieteiden alalla tärkeitä kromatografisia tekniikoita ja aistittavan laadun arviointia
- pystyy kertomaan elintarviketieteiden ajankohtaisista teemoista kuten uusista teknologioista ja kestävän kehityksen ruokainnovaatioista
Työelämätaidot:
- projektityöskentely sekä yksin että ryhmässä halliten projektiin käytettävissä olevaa aikaa
- tiedonetsintä
- monitieteellisyys
- kirjallinen raportointi
- esiintymistaidot
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- pystyy soveltamaan kromatografisia menetelmiä valittujen elintarvikkeiden analysoimiseen
- ymmärtää prosessoinnin (esim. fermentointi) aikana tapahtuvia muutoksia elintarvikkeen koostumuksessa
- ymmärtää eri yhdisteiden vaikutuksen elintarvikkeen koostumukseen sekä terveysominaisuuksiin
- pystyy selittämään elintarvikeanalytiikan merkitystä elintarvikkeiden turvallisuudelle, autenttisuudelle ja kehitykselle
- hallitsee edustavan näytteenoton
- osaa soveltaa biotieteiden alalla tärkeitä kromatografisia tekniikoita ja aistittavan laadun arviointia
- pystyy kertomaan elintarviketieteiden ajankohtaisista teemoista kuten uusista teknologioista ja kestävän kehityksen ruokainnovaatioista
Työelämätaidot:
- projektityöskentely sekä yksin että ryhmässä halliten projektiin käytettävissä olevaa aikaa
- tiedonetsintä
- monitieteellisyys
- kirjallinen raportointi
- esiintymistaidot
- Opettaja
Marika Kalpio