Kurssi kuuluu musiikin ammatteihin suuntautuneeseen kurssitarjontaan tarjoamalla opiskelijoille näkemyksiä eri musiikkiteollisuuden työkentistä ja käytännöistä, mukaanlukien esim. levy-yhtiöt, keikkajärjestäjät, agentit, konserttijärjestäjät, musiikin promootio, hallinto ja edustusjärjestöt, sekä valtakunnalliset järjestöt kuten Music Finland ja Teosto. Kurssi tarjoaa samalla tutkimuksellisia näkemyksiä mm. elävän musiikin teollisuuden tutkimuksesta. Kurssi koostuu luennoista ja oheislukemistosta sekä alan edustajien puheenvuoroista ja keskusteluista. Kurssin yhteydessä on 2-3 vierailua eri ammattikentillä.

Oppimistavoitteet: Opiskelija tuntee useita musiikkiteollisuuden työkenttiä, hän on tutustunut sen keskeisiin toimintatapoihin sekä jossain määrin musiikkiteollisuuteen liittyvään tutkimukseen ja sen keskeisiin käsitteisiin.

Valinnaisia elementtejä: Kurssisuorituksen saa laajennettua osallistumalla ryhmässä eri relevantteihin tapahtumiin, kuten Tampereen Music and Media -levyteollisuuden tapahtumaan (4-5.10.), johon on mahdollista saada alennus (89€ + Alv. 24% per 10< osallistujaa). Kurssin yhteydessä järjestetään myös vierailuja eri työkentille, kuten päivämatka Helsinkiin (Warner Music ja Music Finland).