Osaamistavoitteet: Tavoitteena on toteuttaa yksin tai ryhmässä toteutettu ja ohjaavan opettajan kanssa sovittu työ tai hanke. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida projektityön sovitussa ajassa. Opiskelija sitoutuu hankkeen toteuttamiseen ja osaa työskennellä itsenäisesti sekä ryhmässä, jos projekti toteutetaan ryhmätyönä. Opiskelija hallitsee projektityön aihepiiriin liittyvät sisällöt.

Sisältö: Opintojakson tarkoituksena on toteuttaa itsenäinen projektityö joko yksin tai ryhmässä erikseen sovittavan toimeksiannon mukaan. Työn aihe liittyy johonkin ajankohtaiseen toimitusketjujen johtamisen ja logistiikan teemaan, ja sen toteutustapa voi vaihdella (esim. näyttökoe, laajemman tilaisuuden järjestäminen, opetus- tai havaintomateriaalin tuottaminen esim. digitaalisesti, kirjallinen raportti ja/tai vaikkapa prototyyppi aihepiirin sopivasta järjestelmästä, ohjelmistosta tms.) Mikäli opiskelija haluaa suorittaa kurssin, tulee hänen ottaa yhteyttä ohjaavaan opettajaan ja ehdottaa projektityön aihetta. Myös opiskelijaryhmä voi tarjota hankeideaansa ohjaavalle opettajalle. Kummassakin tapauksessa ohjaajaan on oltava yhteydessä hyvissä ajoin ennen toivottua suoritusajankohtaa. Mikäli kyseessä on aineen tarjoama hanke, ryhmän kokoamisesta, toimeksiannosta ja ajankohdasta ilmoitetaan erikseen. Kurssilla tai sen osioilla ei siis ole lukujärjestykseen merkittyä suoritusaikaa.

Kurssisuoritus voi muodostua myös ulkomaille suuntautuneen opintomatkan ja siihen liittyvän kirjallisen raportin laatimisesta. Aineen opiskelijat ovatkin järjestäneet vuosittain tyypillisesti keväällä tehdyn yleensä 4-6 päivän opintomatkan jonka yhteyteen yhteistyössä aineen kanssa on laadittu kirjallinen työ. Työ on usein ollut ryhmänä toteutettu logistinen maa-analyysi kohdemaasta, jossa kukin opiskelija tarkastelee erikseen sovittua osa-aluetta. Yksittäisten kurssisuoritusten hyväksymisen edellytyksenä on ollut se, että sovittu ryhmätyö valmistuu kokonaisuutena.

Opiskelija voi suorittaa 1-3 projektityötä, jotka ovat yhteensä laajuudeltaan 2-6 op. Projekteihin voi sisältyä myös vaihteleva määrä opetusta ja ohjausta.
Opintojakson voi suorittaa mahdollisuuksien mukaan myös kesällä. Opintojakso on tarjolla vain toimitusketjujen johtamisen pääaineopiskelijoille/ erikoistumissuunnan opiskelijoille.