Luentokurssi “Sidosryhmät ja yritysvastuun työkalut” 24 t (2 vt, Nurmi ja vierailijat) koostuu luennoista, keskusteluista, pienryhmäharjoituksista, ryhmässä suoritettavasta projektityöstä, tentistä ja oppimiskoosteesta.

 

Opiskelija saa kurssilla kattavan kuvan siitä, miten sidosryhmäajattelun kautta yritykset ja muut organisaatiot pystyvät hahmottamaan toiminnalleen asetettuja alueellisia ja globaaleja odotuksia yritysvastuusta ja vuorovaikutuksesta sidosryhmien kanssa. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan vastuullisen liiketoiminnan käytännön työkaluihin - erilaisiin standardeihin, toimintaohjeisiin ja prosesseihin. Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee erilaisia sidosryhmäteoreettisia viitekehyksiä sekä kykenee analysoimaan ja ratkomaan erilaisia (alueellisia ja eri toimijaryhmien alullepanemia) tilanteita sidosryhmäteorioiden tarjoamien viitekehysten avulla. Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää yritysvastuun työkalujen kentän kokonaisuutena sekä hahmottaa, millaisiin yritysten alueellisiin ja globaaleihin haasteisiin kukin ohjeisto sopii.

 

Kurssin vetää KTM, ekonomi Piia Nurmi.

Lisäksi mukana vierailevia luennoitsijoita. Kurssilla käytetään erilaisia työtapoja oppimisen tukena perinteisen luennoinnin rinnalla.