Opintojakson aikana opiskelija perehtyy valitsemaansa johtamisen ja organisoinnin aihepiiriin kirjallisuutta hyödyntäen. Opiskelija valitsee yhden erityisteemoista A, B, C, D tai E ja suorittaa valitsemansa erityisteeman mukaisen kokonaisuuden itsenäisellä opiskelulla ja kirjatentillä.
 

Vaihtoehto A: Strateginen johtaminen (Kirsi Liikamaa) Erityisteeman tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä strategisesta johtamisesta.

Vaihtoehto B: strateginen henkilöstöjohtaminen (Seeck) Erityisteeman tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä strategisesta henkilöstöjohtamisesta.

Vaihtoehto C: Organisaatiokäyttäytyminen (Seeck) Erityisteeman tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä organisaatiokäyttäytymisestä ja johtajuuden psykologisesta ulottuvuudesta, sekä työhyvinvoinnista ja sen merkityksestä organisaatiossa.

Vaihtoehto D: Organisaatioteoriat ja organisaatioiden sosiaalinen vastuu CSR (Kallio) Erityisteeman tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä organisaatioteorioista ja organisaatioiden sosiaalisesta vastuusta.

Vaihtoehto E: Toisinajattelua johtamisesta (Blomberg) Erityisteeman tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä johtamisen ja organisoinnin kysymyksistä tarjoamalla niihin uudenlaisia tarkastelutapoja muun muassa yhteiskuntateorioiden, filosofian ja kriittisen teorian parista.