Yleisiä ohjeita

Yleisiä ohjeita Moodlen käyttöön

5. Salasanan vaihtaminen ja unohtuneen salasanan uusiminen

TURUN  YLIOPISTON TUNNUS

Turun yliopiston tunnuksen salasanan vaihtaminen tai unohtuneen salasanan uusiminen EI tapahdu Moodlessa vaan tehdään Turun yliopiston käyttäjätunnusten hallintajärjestelmässä osoitteessa idm.utu.fi. Huomaa, että UTU-salasana vanhenee 190 päivää edellisen vaihdon jälkeen. Vanhentuneella salasanalla ei pysty kirjautumaan Moodleen. Salasanan vaihdossa on 2-5 minuutin viive, jonka jälkeen kirjautuminen yleensä onnistuu.

ERILLISTUNNUS

Erillistunnuksen salasana vaihdetaan Moodlen kautta.Vaihtaaksesi salasanan sinun pitää olla kirjautuneena Moodleen. Kirjautumisen jälkeen klikkaa omaa nimeäsi Moodlen oikeasta yläkulmasta ja valitse Asetukset. Avautuvalta Asetukset-sivulta valitse Vaihda salasana Käyttäjätunnus-otsikon alta .

Unohtuneen tai toimimattoman erillistunnuksen salasanan  uusiminen (sekä unohtuneen käyttäjätunnuksen selvittäminen)

Mikäli olet unohtanut erillistunnuksesi salasanan (tai salasanasi ei tunnu toimivan), niin voit tilata itsellesi uuden salasanan Moodlen Unohdettu salasana -lomakkella. Syötä lomakkeelle JOKO käyttäjätunnuksesi TAI sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin/ohjeet uuden salasanan saamiseksi. (Viestissä näet myös käyttäjätunnuksesi.) Toimimalla viestin mukaan, pääset tekemään itsellesi uuden salasanan.

>> Unohdettu salasana -lomake