- Teacher
Tanja Makkonen
Turun yliopiston Moodle
Search results
Kypsyysnäyte on asiantuntijuuden ja kielitaidon näyttökoe. Kypsyysnäytteen suorittamisesta säädetään yliopistojen tutkinnoista annetussa tutkintoasetuksessa (794/2004).
Kypsyysnäytteellä opiskelija osoittaa hallitsevansa aiheen, jota on opinnäytteessään käsitellyt. Asiasisällöltään hyväksytyllä kypsyysnäytteellä opiskelija osoittaa, että hän on kypsä asiantuntijaksi, ts. pystyy käsittelemään tutkimaansa aihetta kirjallisesti muullakin tavalla kuin tieteellisessä opinnäytteessä.
Kieliasultaan hyväksytyllä kypsyysnäytteellä opiskelija osoittaa taitonsa laatia asiatyylisen, yliopiston kypsyysnäyteohjeiden mukaisen suomen- tai ruotsinkielisen tekstikokonaisuuden.

- Teacher
Sari Laine
Koulutus on suunnattu ohjaustyötä vastikään aloittaneille,
olipa tehtäväsi määritelty opettajatuutoriksi, omaopettajaksi,
mentoriksi tai esim. HOPS-ohjaajaksi.
Vaikka kokemusta olisi
kertynytkin jo jonkin verran, voit toki silti osallistua ja kerrata
ohjaustyön osaamistasi tai vaikkapa jakaa kokemuksiasi muille.
Koulutus
sisältää neljä tapaamista (kolme lähitapaamista Turussa, yksi etätapaaminen). Kuhunkin tapaamiseen sisältyy ennakkoon perehdyttävää materiaalia ja tehtävän Moodlessa (flipped learning).
Opettajatuutorikoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoja, työkaluja ja vertaistukea opettajatuutoroinnin /omaopettajuuden /HOPS-ohjauksen tueksi.

- Teacher
Erkki Härkönen
Web programming for open university students 2024 autumn.
The Moodle area is for following course instances only:
- DTEK2072-3009 Web-ohjelmointi, avoin yliopisto-opetus (kokonaisuus)
- DTEK2072-3010 Web Programming, Open University studies (module)
- DTEK2072-3011 Web-ohjelmointi, avoin yliopisto-opetus
- DTEK2072-3012 Web Programming, Open University studies
- Teacher
Jari Lehto
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:
- selittää ja soveltaa web-ohjelmoinnin tekniikoita ja peruskäsitteitä
- ohjelmoida yksinkertaisia sovelluksia JavaScriptillä
- rakentaa asiakaspuolen käyttöliittymiä ja komponentteja React-teknologialla
- kuvata ja soveltaa HTTP-protokollaa ja REST-arkkitehtuuria
- luoda palvelinpuolen Node.js-sovelluksia ja käyttää npm-pakettimanageria
- käsitellä HTTP-pyyntöjä ja käyttää tietokantoja palvelinpuolella
- etsiä ja poistaa ohjelmointivirheitä full stack -sovelluksista
Opintojakso vahvistaa seuraavia työelämävalmiuksia: luovuus, moniammatillisuus, ongelmanratkaisutaidot sekä tieto- ja viestintätekniikan taidot.
- Teacher
Jari Lehto
- Teacher
Hilla-Marja Honkalammi
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa aikuiserityispedagogiikan erityisluonteen. Opiskelija syventää sekä praktista että teoreettista tuntemustaan erilaisista aikuisuuteen ja nuoruuteen liittyvistä erityispedagogiikan kysymyksistä ja palveluista.

- Teacher
Linda Maria Laaksonen
Opiskelija
- ymmärtää elinikäisen oppimisen moninaisia merkityksiä ja aikuisten kouluttautumisen yhteiskunnallisia reunaehtoja
- tuntee tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvää käsitteistöä ja lainsäädäntöä sekä tunnistaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden merkityksen koulutuksessa ja työelämässä
- hahmottaa työssä oppimisen aikuiskasvatuksen osa-alueena ja työn keskeisenä aikuisen oppimisen kontekstina sekä tuntee työssä oppimisen käsitteitä ja käytäntöjä
- hahmottaa erilaisia non-formaalin ei-ammatillisen koulutuksen ja informaalin oppimisen konteksteja aikuiskasvatuksen keskeisinä kenttinä sekä tuntee niiden historiaa ja niihin liittyviä ilmiöitä ja prosesseja
- ymmärtää digitaalisuuden tuomia laaja-alaisia muutoksia koulutuksessa ja työelämässä

- Teacher
Päivi Siivonen
Psykologian oppiaineen täydennyskoulutusohjelma, joka on hyväksytty Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.
- Teacher
Armi Hakanen
Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot sosiaalityön arvoista, ihmiskäsityksestä ja eettisistä sitoumuksista. Opintojaksolla tarkastellaan sosiaalityötä ja sen käytänteitä eettisesti kestävän yhteiskunnan näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää ammatillisen etiikan merkityksen sosiaalityön yhteiskunnallisen tehtävän ja ammattikäytäntöjen kannalta. Opiskelija tuntee sosiaalityön etiikan keskeiset teoreettiset lähtökohdat sekä eettisen harkinnan keskeiset periaatteet ja kykenee soveltamaan niitä asiakastapauksessa.

- Teacher
Helena Hautala
Mitä sinun tulee tietää, kun suoritat avoimen yliopiston kursseja tai opintokokonaisuuksia integroidussa opetuksessa?

- Teacher
Anu Laukkanen
Luovan kirjoittamisen perusopintojen Draaman kirjoittamisen opintojakso
- Teacher
Veera Vähämaa
- Teacher
Jaana Varpe
- Teacher
Katja Kivistö
- Teacher
Jaana Varpe
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
– tuntee esineoikeuden keskeisiä käsitteitä, periaatteita ja teorioita eli yleisiä oppeja sekä hahmottaa esineoikeuden paikan varallisuusoikeuden järjestelmässä, erityisesti suhteessa velvoiteoikeuteen
– tuntee pääpiirteitä omistusoikeutta ja valittuja rajoitettuja esineoikeuksia koskevista säännöistä sekä varallisuusoikeuksien vaihdannassa ja maksukyvyttömyystilanteissa esiintyviä sivullissuhteita koskevista säännöistä (kollisionratkaisusäännöistä)
– on muodostanut käsityksen esineoikeuden yhteiskunnallisesta merkityksestä, tuntee kotimaisen esineoikeuden erityispiirteitä oikeusvertailevassa katsannossa ja kykenee arvioimaan voimassa olevaa oikeustilaa kriittisesti niin esineoikeuden sisäisistä kuin ulkoisista näkökulmista
– tunnistaa esineoikeudellisia kysymyksiä ja on harjaantunut niiden ratkaisemisessa tarvittavan ajantasaisen oikeudellisen lähdeaineiston hakemiseen ja käyttöön.
Luentojen yhteydessä käytyjen keskustelujen ja suoritettujen ryhmätehtävien sekä vapaaehtoisten kirjallisten harjoitustehtävien ja opintojakson tentin jälkeen opiskelija
– kykenee analysoimaan varallisuusoikeudellisia oikeusasemia esineoikeudellisten kysymysten ratkaisemiseksi sekä argumentoimaan analyysinsä perusteella suullisesti ja kirjallisesti
– kykenee suunnittelemaan esineoikeudellisesti merkityksellisiä määräämistoimia ja järjestelyjä, tunnistamaan niihin liittyviä riskitekijöitä sekä toimimaan niissä ammattieettisten vaatimusten mukaisesti.

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on kokonaiskuva Euroopan unionin ja sen oikeuden kehityksestä, rakenteesta, instituutioista, oikeuslähteistä sekä EU-oikeuden ja jäsenvaltioiden oikeuden suhteesta. Opiskelija hahmottaa perusoikeuksien asemaan EU:ssa liittyvät kysymykset ja ongelmat, EU-tuomioistuimen keskeiset tehtävät, sekä sisämarkkinaoikeuden pääelementit ja muutostendenssit. Opiskelijalla on myös perusvalmiudet EU-oikeuden soveltamiseen sekä sen kriittiseen analyysiin ja arviointiin. Lisäksi opiskelijoiden kirjallinen oikeudellinen argumentaatiotaito sekä kyky käsitellä ja ilmaista oikeudellista tietoa englannin kielellä kehittyy. Opiskelija on harjoitellut oikeustapausanalyysin kirjoittamista.

- Teacher
Pekka Pohjankoski
Opiskelija hahmottaa hallinto-oikeuden oikeusjärjestyksen ja oikeustieteen osana sekä sen yhteyksiä oikeustieteelliseen ajatteluun.
Opiskelija on perehtynyt hallinto-oikeuden yleisten oppien ydinalueeseen, keskeisiin käsitteisiin ja oikeudellisiin periaatteisiin sekä hallinto-oikeuden systematiikkaan.
Opiskelijalla on hyvä käsitys hallintomenettelystä ja hallintoprosessioikeudesta.
Opiskelijalla on käsitys keskeisestä hallinto-oikeudellisesta lainsäädännöstä.
Opiskelija on tutustunut hallinto-oikeuden viimeaikaiseen kehitykseen.
Harjoitustyöt tehtyään opiskelija on harjoitellut etenkin kirjallista oikeustapauksen analysointia sekä tieteellisten artikkelien jäsentämistä.

- Teacher
Mikael Koillinen
- Teacher
Jaana Varpe
Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on
- yleiskuva siitä, millaisia teemoja oikeustieteessä tieteenalana käsitellään
- lähtövalmiuksia oikeustieteen opiskeluun ja oikeudelliseen ajatteluun
- käsitys oikeuden merkityksestä yhtenä keskeisenä yhteiskunnallisena normijärjestelmänä
- perustietoja oikeudellisista käsitteistä, oikeudenalajaotteluista sekä erilaisen sääntelyn, etenkin lainsäädännön, syntymekanismeista
- perustietoja tuomioistuinten toiminnasta ja eri tuomioistuimissa käsiteltävistä asioista
Lisäksi opiskelija hallitsee
- perusteita oikeudellisesta tiedonhausta sekä oikeuslähteiden käytöstä.

- Teacher
Janne Salminen
1. Opiskelija hahmottaa kansainvälisen oikeuden doktrinaalisen kentän kokonaisuutena
2. Opiskelija tuntee kansainväliset oikeussubjektit ja klassiset tapaukset
3. Opiskelija on perehtynyt 4 keskeiseen kansainvälisoikeudelliseen säädökseen
4. Opiskelija hahmottaa kansainvälisen oikeuden syntytaustaa, luonnetta ja ajankohtaisia haasteita
5. Opiskelija kykenee esittämään suullisia ja arvioimaan kirjallisia argumentteja kansainvälisessä oikeudessa

- Teacher
Outi Korhonen